У Каліфорнії почалася посуха / фото REUTERS

19 мільйонів осіб страждають від посухи у Південній Каліфорнії.

Про це повідомляє NBC News.

Як повідомляється, губернатор закликав жителів скоротити споживання води на 15%, але перші дослідження показують, що каліфорнійці скоротили споживання тільки на 5%.

Відео дня

За даними видання, майже половина всіх жителів Каліфорнії знаходиться в надзвичайній ситуації через посуху в регіоні, а рекордно посушливі умови продовжують посилювати кризу в масштабі штату.

Читайте такожАвстралієць півдня просидів на дереві, аби врятуватись від повені (фото, відео)

Столичний Водний округ Південної Каліфорнії оголосив надзвичайний стан у резолюції, в якій міститься заклик до посилення зусиль з охорони навколишнього середовища.

Останні два роки в Каліфорнії були найбільш посушливим дворічним періодом за всю історію спостережень.

Як повідомляється, умови в Каліфорнії стали настільки посушливими, що навіть жовтневий потоп у північних частинах штату не зміг полегшити посуху.

Лісові пожежі в Каліфорнії

Як повідомляв Погода УНІАН, раніше лісові пожежі знищили каліфорнійське місто Грінвілл. Пожежа "Діксі" охопила гірське містечко в Північній Каліфорнії, зрівнявши з землею більшу частину його історичного центру і залишивши житлові квартали в попелі. Тоді стихія знищила понад 100 будинків, а також комерційні підприємства.

Масштабні лісові пожежі вирували на півночі Каліфорнії. Вогонь швидко поширювався через сильний поривчастий вітер, наявність сухої трави і сильної спеки.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: