В Україні оголосили штормове попередження / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні та завтра, 19 листопада, в Україні буде складна погода. Зокрема, за даними Укргідрометцентру, очікуються снігопади, налипання мокрого снігу, ожеледь, вітер та дощі.

"До кінця доби 18 листопада в Карпатах та на Прикарпатті сильний сніг (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий)", - йдеться у попередженні.

Також вночі 19 листопада у більшості північних та центральних областей очікується сніг та мокрий сніг, налипання мокрого снігу, протягом доби у північно-східних областях значний сніг з переходом в дощ та ожеледь. Вночі у південній частині України пройдуть значні дощі. Оголошено І рівень небезпечності.

Відео дня

За даними синоптиків, також у західних, північних, місцями Вінницькій та Черкаській областях очікується приріст снігового покриву висотою 10-20 сантиметрів.

Повсюдно, крім півдня, на дорогах очікується ожеледиця. Вдень 19 листопада у східних та південно-східних областях пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Через це також оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

"Складні погодні умови призведуть у більшості західних, центральних, північних та північно-східних областях порушення (в Карпатському регіоні місцями припинення) руху транспорту на дорогах та вулицях", - попередили в Укргідрометцентрі.

Погіршення погоди в Україні

На сьогодні в Україні оголосили І рівень небезпечності. За даними Укргідрометцентру, небезпечне явище очікується усюди, окрім Закарпатсьої області та півдя країни. "18 листопада в Україні, крім Закарпаття та південної частини, на дорогах ожеледиця", - йдеться у попередженні.

Як повідомляв Погода УНІАН, у Карпатах вже намело метрові кучугури та вдарив мороз. Українців просять не ходити в гори.

Вас також можуть зацікавити новини: