Незабаром до України повернеться сильна спека / фото ua.depositphotos.com

Комфортна температура в Україні триматиметься ще недовго. Незабаром до нас надійде спека з Сахари, не виключені нові температурні рекорди. Про це в інтерв'ю NV розказала синоптик Анжеліка Ганчук.

"До 11 липня в Україні переважатиме достатньо комфортний температурний режим: приблизно +14...+20 градусів уночі, на півдні - традиційно вище, до +24, а вдень у нас спостерігатиметься температура +20...+28", - прогнозує синоптик.

Вже зараз синоптики бачать, що дуже сильно розігрівається повітря над Сахарою. Очікується, що вже з 12 липня цей розігрітий шар повітря почне надходити з південного заходу на територію Європи й України зокрема.

Відео дня

"Для нас це означатиме нове підвищення температури для всієї території України. І можливо навіть це будуть знову якісь рекордні температури, бо значення там будуть доволі високі. І надалі до кінця місяця ми будемо в такому режимі: більш теплі, спекотні періоди будуть змінюватися на короткочасні періоди з опадами, як відбувається зараз", - каже синоптик.

За її даними, у липні найвищі температури очікуються на півдні країни. "Однозначно ми ще фіксуватимемо якісь рекордні температурні позначки, бо спостерігаємо відповідні процеси над територією, яка впливає на погоду в Україні", - резюмувала фахівець.

Спека в Україні - прогноз

Про те, що в Україні до кінця поточного тижня очікується повернення спеки, свідчить й прогноз Погода УНІАН. У неділю, 16 липня, в Україні домінуватиме суха та сонячна погода, а температура у більшості областей підвищиться до +25°...+30°, а на півдні буде до +34°.

Вас також можуть зацікавити новини: