Рішення має бути затверджене міністрами 5 березня / фото УНІАН

Посли Європейського Союзу ухвалили рішення продовжити санкції проти екс-президента Віктора Януковича та його соратників.

Як повідомили власному кореспонденту УНІАН в Раді ЄС, відповідне рішення було ухвалено у вівторок в Брюсселі в рамках засідання Комітету постійних представників (Coreper).

Читайте такожЖурналісти перевірили арештовані маєтки колишніх міністрів Януковича (відео)

Відео дня

Наразі в Раді не повідомляють про кількість людей, які перебувають в санкційному списку, але, за інформацією брюссельського кореспондента Радіо Свобода Рікарда Йозвяка, у списку, окрім Януковича, перебувають 12 людей, з нього виключили Сергія Клюєва та Олену Лукаш.

Рішення ще має бути затверджено Радою ЄС з подальшим оприлюдненням в Офіційному журналі.

За даними Йозвяка, рішення щодо санкцій проти Януковича має бути затверджене міністрами 5 березня, а санкції проти Росії – 12-го.

Як повідомляв УНІАН, 6 березня 2014 року ЄС запровадив санкції у вигляді замороження активів проти українських колишніх високопосадовців часів президентства Януковича за зловживання з державними фінансами та порушення прав людини. Останній раз санкції були подовжені рік тому.

Зокрема, у санкційний список разом з Януковичем потрапили екс-прем'єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-глава АП Андрій Клюєв, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр енергетики Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачик, олігарх Сергій Курченко.