Володимир Путін / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін оголосив, що напружена атмосфера між Російською Федерацією і США «не має об'єктивних причин».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на прес-конференції в Гельсінкі за підсумками переговорів з президентом США Дональдом Трампом.

«Всім очевидно, що двосторонні відносини переживають складний період, проте ці труднощі, напружена атмосфера, що склалася, не мають об'єктивних причин», - сказав Путін.

Відео дня

Читайте такожПутін запропонував Трампу «налаштовувати» Україну на виконання Мінських угод

Він наголосив, що холодна війна вже давно закінчилася, епоха гострого ідеологічного протистояння двох країн пішла далеко в минуле, обстановка в світі кардинально змінилася.

За його словами, сьогодні і Росія, і США постають перед абсолютно іншими викликами.

«Це й небезпечне розбалансування механізмів міжнародної безпеки, стабільності, регіональні кризи, розповзання загроз тероризму і транскордонної злочинності, кріміналітетність, наростання проблем у світовій економіці», - заявив російський президент.

Путін додав, що переговори з президентом Сполучених Штатів Америки паном Дональдом Трампом пройшли у відвертій і діловій атмосфері.

«Вважаю їх вельми успішними і корисними», - сказав він.

За його словами, на переговорах розглянуто двосторонні питання і ключові питання міжнародного порядку денного.

«Контакти по лінії спецслужб корисно перемістити на системну основу. Нагадав президенту Сполучених Штатів про пропозицію відновити робочу групу з антитерору», - сказав Путін.