За словами народної артистки Росії, на батьківщині за позицію її вже охрестили терористкою / фото УНІАН

Російська актриса театру і кіно Лія Ахеджакова публічно визнала факт крадіжки Росією українського Криму.

В інтерв'ю виданню "Собеседник" артистка зізналася у великій любові до півострова, проте підкреслила: він належить Україні.

"Тепер я – «терористка» по відношенню до Криму. Правда, я «терорист» в компанії найбільш шанованих представників нашої культури. Ми – «вороги народу» і, головне, «терористи». Але така чудова компанія – честь для мене... Я весь Крим об'їздила, він частина мого життя. Але це абсолютно не виправдовує крадіжку. Я вважаю, що Крим належить Україні. Як це можна – віджати житлоплощу у сусіда? Особливо коли в домі у нього проблеми", - заявила Ахеджакова.

Відео дня

Читайте такожПолітики, актори і співаки: в окупованому Криму склали список "кримоненависників"

Артистка наголосила, що зіткнулася з цькуванням через свою позицію. "Інтернет до мене безжалісний, іноді навіть доводиться звертатися до адвоката... Таке враження, що проти мене ведеться ціла кампанія: стільки брехні, чорної ненависті, 3 фальшивих твіттера, звинувачення в екстремізмі. Навіть мою сім'ю – маму, тата – не залишили без брехні і злоби. Ми приїхали в Тюмень з виставою – мене ображали по місцевому ТБ, розкидали листівки по всьому залу і фойє. Там було написано, що я «русофобка», «подруга мами Надії Савченко». А я взагалі ні з Надею, ні з її мамою не знайома", - додала вона.

Раніше повідомлялося, що Лія Ахеджакова закликала звільнити українського політв'язня, режисера Олега Сенцова.