Канали 112 Україна і NewsOne неодноразово звинувачували в антиукраїнській пропаганді

У суботу, 20 жовтня, набула чинності постанова Верховної Ради України про звернення до Ради національної безпеки і оборони щодо санкцій проти телеканалів NewsOne і "112 Україна".

Відповідна постанова парламенту опублікована в "Голосі України".

Так, постанова № 9157 "Про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" офіційно набула чинності.

Відео дня

Читайте такожПарубій обіцяє вже цього тижня підписати постанову про санкції щодо телеканалів “112” і NewsOne

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову про схвалення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (№ 9157), яка стосується звернення до Ради національної безпеки і оборони про запровадження санкцій до семи юридичних осіб, які вказані у структурі власності телеканалів "112" та NewsОne.

На сайті телеканалу NewsOne в розділі "Структура власності" станом на 30.03.2018 вказано товариство з обмеженою відповідальністю "Новини 24 години". Згідно з інформацією на сайті телеканалу "112 Україна", до структури власності каналу входить шість мовників: ТОВ "Телерадіокомпанія 112-ТВ", ТОВ "Аріадна-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "ТБ "Вибір", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Партнер ТВ".

Постановою пропонуються такі обмежувальні заходи: блокування активів, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань, анулювання ліцензій на здійснення діяльності, заборона користуватися радіочастотним ресурсом України, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування, повна або часткова заборона дій з акціями компаній, заборона надання ліцензій Національного банку на інвестиції в іноземну державу, заборона розміщувати валютні цінності на рахунках і вкладах на території іноземної держави, та ін.