Йенс Столтенберг / REUTERS

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Йенс Столтенберг заявив, що участь України та Грузії в зустрічі глав МЗС країн-членів НАТО є чітким сигналом Росії, що Альянс продовжуватиме надавати підтримку цим країнам.

Читайте такожНАТО ніколи не визнає незаконну анексію Криму з боку РФ – Столтенберг

Як передає кореспондент УНІАН, про це Столтенберг повідомив за результатами зустрічі глав зовнішньополітичних відомств країн Альянсу та міністрів закордонних справ України та Грузії.

Відео дня

За його словами, сьогоднішня зустріч є дуже важливим чітким сигналом Росії. «Те, що усі члени Альянсу, деякі з них мають присутність в Чорному морі, сьогодні зустрічалися з Україною та Грузією, надає дуже чіткий сигнал, що ми присутні в Грузії, ми присутні в Україні, і, звісно, ми будемо поглиблювати наше співробітництво з цими двома країнами», - заявив Столтенберг.

«Члени Альянсу надали дуже чіткий сигнал, що будуть продовжувати надавати політичну і практичну підтримку Україні, а також продовжувати присутність в Чорноморському регіоні», - наголосив він.

Генсекретар НАТО запевнив, що Альянс дуже уважно буде відслідковувати розвиток ситуації в Чорноморському регіоні. «На основі наших оцінок ми будемо робити висновок щодо присутності в регіоні», - додав Столтенберг.