Україна має беззаперечні докази різкого нарощування кількості збройних сил РФ / фото УНІАН

Президент Петро Порошенко заявив, що Україна з введенням воєнного стану різко наростила оборонні можливості на основних напрямках можливого удару РФ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Порошенко повідомив під час церемонії передачі Збройним силам України озброєння та військової техніки в Житомирській області.

«Ми на сьогодні різко наростили можливості захисту суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави по основних напрямках можливого удару російського агресора», - сказав він.

Відео дня

Читайте такожКиїв розцінює нарощення збройних сил РФ на кордоні з Україною як передумову для повномасштабного вторгнення

Порошенко зауважив, що Україна має беззаперечні докази різкого нарощування кількості збройних сил РФ вздовж українсько-російського кордону і на територіях Азово-Чорноморського басейну.

«Рішучі дії зі скорочення термінів бойового злагодження українських бригад, передислокації окремих бригад на місця вірогідного удару, близько до операції Об’єднаних сил вздовж Азовського узбережжя, чітко продемонстрували, що у випадку початку широкомасштабної агресії буде набагато збільшена ціна, яку Росія заплатить за ці абсолютно авантюрні і безвідповідальні дії», - наголосив глава держави.

Як повідомляв УНІАН, після нападу Росії на українські кораблі в районі Керченської протоки з 26 листопада на 30 діб запроваджено воєнний стан у 10 областях України, розташованих уздовж російського кордону і придністровської ділянки українсько-молдовського кордону, а також уздовж узбережжя Чорного та Азовського морів.