Кива звернувся до генерального прокурора України Юрія Луценка / фото УНИАН

Влада через правоохоронні органи почала політичні переслідування опозиційних політиків, а вручення підозри голові облорганізації Полтавської СПУ яскравий тому приклад, заявив голова Соціалістичної партії України Ілля Кива, повідомляє прес-служба СПУ на офіційному сайті.

«Адміністрація Президента вибиває з політичного процесу всіх опонентів, використовуючи правоохоронців як інструмент! Вчора голові Полтавської облорганізації СПУ Чередніченко вручили підозру про перешкоджання діяльності органів державної влади відповідно до статті 350 Кримінально-процесуального кодексу. Це ніщо інше, як політичне переслідування!», - сказав він в ефірі телеканалу «Наш».

При цьому політик підкреслив, що відео-доказів або будь-яких конкретних фактів з цього приводу надано не було.

Відео дня

«Чередніченко просто незручний - він відкрито демонструє народу злочини маріонеток АП, які узурпували владу в Полтаві і грабують народ. Коли СПУ виступила проти дій самоназначенцев, нас спробували прибрати», - сказав він.

Читайте такожСоціалісти встановили шибеницю для чиновників-корупціонерів біля центрального офісу партії (фото)

І.Кива звернувся до генерального прокурора України Юрія Луценка з вимогою пояснити «діяльність» Полтавської прокуратури і розібратися в тому, що відбувається.

«Сьогодні ви - уособлення правового захисту! Ви говорили, що не допустите політичних переслідувань, не допустите використання правоохоронних органів у політичних іграх! Але саме це зараз і відбувається. Силами прокуратури Полтавської області прибирають тих, хто не боїться говорити про злочини самопризначеної влади. Я закликаю Вас негайно втрутитися і навести порядок в своїх рядах», - сказав голова СПУ.

Він також заявив, що те, що відбувається в Полтаві демонструє страх чиновників.

«Це лише доводить, що ми на вірному шляху - на шляху наведення порядку і боротьби з корупцією, яка тягнеться з самої верхівки діючої влади! А спроби змусити нас замовкнути лише демонструє страх чиновників! Адже коли ми прийдемо до влади, всі вони понесуть відповідальність за свої злочини», - підсумував він.

У свою чергу С.Чередніченко повідомив, що ніяких заяв і розслідувань щодо нього протягом року не було, а те, що трапилося він розцінює як спробу усунути його за активну політичну і громадську діяльність.

«Вручення підозри про нібито «побиття чиновника», що розцінюється як перешкоджання діяльності державних органів, це спроба усунення опонента, незручного для влади», - прокоментував він.