Чубаров прокоментував вчорашній виступ Порошенка в ООН / фото УНІАН

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров наголошує, що якщо Російську Федерацію не позбавити права вето в Раді безпеки Організації Об'єднаних Націй, ця організація стане ні на що не спроможна.

Читайте такожЧубаров: кримчани чекають від Києва "чіткої відповіді", коли звільнять півострів

Як передає кореспондент УНІАН, про це Чубаров повідомив в ефірі одного з українських телеканалів.

Відео дня

«Дуже чітко президент про це заявив, і нам треба шукати союзників в питанні щодо позбавлення Росії права вето в Раді безпеки ООН. Інакше ООН буде надалі перетворюватись в організацію, яка ні на що не спроможна», - заявив він.

Також Чубаров вважає, що президент України Петро Порошенко під час виступу на Генасамблеї ООН дав дуже чіткий меседж світовій спільноті: «Коли ви закликаєте Росію припинити боротьбу – ви закликаєте до завершення війни, а коли ви закликаєте Україну припинити захищати себе – ви закликаєте Україну відмовитись від суверенітету. Я від себе додам, що це означає, що Україна ніколи не піде на те, щоб поступитися своїм суверенітетом».

Як повідомляв УНІАН, 20 лютого Порошенко під час виступу на дебатах Генеральної асамблеї ООН щодо ситуації на тимчасово окупованих територіях України заявив, що настав час поставити РФ на місце і позбавити її права вето в Радбезі ООН в питаннях її агресії проти України.