В ОБСЄ обговорять мілітаризацію Азовського моря \ dpsu.gov.ua

Парламентська асамблея ОБСЄ на зимовій сесії обговорить питання мілітаризації тимчасово окупованого Росією Криму та Азовського моря.

Читайте також33 європейські країни закликали усі держави ООН покарати РФ санкціями за окупацію Криму

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в ефірі одного з українських інформаційних телеканалів.

Відео дня

За словами Чубарова, сьогодні у Відні (Австрія) розпочинається Парламентська асамблея ОБСЄ, і планується, що питання мілітаризації Криму та Азовського моря будуть одними з головних.

Він додав, до Відня також приїхала російська делегація.

"Дуже доречно, що вчора відбувся виступ президента (Петра Порошенка) на Генасамблеї, сьогодні ми продовжимо обговорювати ці теми. Президент вчора дав об’єктивний, реальний і переконаний аналіз військової ситуації навколо України та інших сусідів країни-агресора. Мені хотілося, щоб світові лідери зробили свої висновки", - сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Як відомо, у Відні 21-22 лютого відбудеться 18-та зимова сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ.

У рамках сесії виступитимуть президент Національної ради Австрії Вольфганг Соботка, голова ПА ОБСЄ Георгій Церетелі, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак та генсекретар ОБСЄ Томас Гремінгер.

На засіданнях комітетів вислухають представників урядів країн ОБСЄ та обговорять питання, пов'язані з політикою і безпекою, економікою та навколишнім середовищем, а також гуманітарні питання.