Генпрокурор переконаний, що після президентських виборів не настає необхідність у зміні генерального прокурора / фото УНІАН

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що наразі не веде жодних переговорів з командою новообраного президента Володимира Зеленського, але висловив готовність до спілкування з новообраним главою держави.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Луценко повідомив журналістам в Києві.

Читайте такожПорошенко, не з’явившись на допит в ГПУ, поставив себе вище закону – Горбатюк

Відео дня

«Ніяких консультацій або переговорів з командою новообраного президента Зеленського я не веду, бо не вбачаю в цьому доцільності. Я дійсно готовий і відкритий до співпраці з новообраним президентом і готовий в будь-який момент спілкуватися з ним на ті теми, які його цікавлять», - заявив він.

«Мені важко працюється на цій посаді, але, тим не менш, я стараюсь. Закон говорить про те, що звільнити генерального прокурора може лише його особисте бажання або недовіра Верховної Ради», - заявив він.

Також Луценко запевнив, що будь-якого дня готовий піти у відставку. «Я з повагою ставлюся до парламенту, в якому багато працював і депутатом, і на інших посадах, і тому зовсім не заперечую такої можливості – висловлення недовіри, що тягне за собою відставку. Наскільки я знаю, така процедура ініційована одним із депутатів, і він зібрав вже два десятки голосів», - підкреслив він.

Генпрокурор висловив переконання, що після президентських виборів не настає необхідності у зміні генерального прокурора. Луценко ще раз підкреслив, що не бачить ані юридичних, ані моральних підстав йти у відставку, і сказав, що не вважає, що працює погано.

Як повідомляв УНІАН, 26 квітня народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко заявив, що у Верховній Раді збирають підписи за розгляд питання про відставку Луценка. За словами депутата, таких ініціатив є дві. З однією виступив сам Ігор Луценко, з іншою - депутат від «Самопомочі» Єгор Соболєв.

Для ініціювання розгляду у парламенті питання про відставку генпрокурора необхідно зібрати мінімум 150 підписів народних депутатів.