За словами дипломата, офіційне рішення про продовження санкцій буде прийнято без обговорення / censor.net.ua

Європейський Союз має намір вкотре продовжити на рік односторонні заборонні заходи щодо Криму і Севастополя, термін дії яких закінчується 23 червня 2019 року.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС з посиланням на європейське джерело в Брюсселі.

"Скоро, 23 червня, закінчується термін дії санкцій щодо Криму і Севастополя. І оскільки ситуація залишається незмінною, обмежувальні заходи, як очікується, буде продовжено ще на рік, як це робилося раніше", - зазначив він, наголосивши, що це не пов'язано з чорним списком РФ для ЄС.

Відео дня

Читайте такожПрезидент подав до Ради законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

За словами дипломата, офіційне рішення про продовження санкцій буде прийнято без обговорення і, найімовірніш, на засіданні Ради ЄС 17 червня в Люксембурзі.

Як повідомляв УНІАН, 18 червня 2018 року Рада Європейського Союзу продовжила до 23 червня 2019 року санкції, що передбачають заборону європейським компаніям вкладати інвестиції в окупований Росією Крим та імпортувати товари з півострова.

Обмежувальні заходи стосуються осіб і компаній з країн-членів Євросоюзу і поширюються на територію окупованого Криму і Севастополя.

Санкції включають заборону на імпорт продукції походженням з Криму до країн Євросоюзу, а також заборону на інвестиції і капіталовкладення в Криму. Це означає, що жоден європеєць або зареєстровані в ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або підприємства в Криму, фінансувати кримські компанії або поставляти послуги.

Забороняється здійснення туристичних послуг, зокрема європейські круїзні кораблі не можуть зв'язуватися з усіма кримськими портами, крім надзвичайних ситуацій.

Також забороняється здійснювати експорт певних товарів і технологій кримським компаніям, а також застосовувати ці товари і технології на транспорті, в телекомунікаціях, в енергетичному секторі, зокрема для дослідження, розвідки і видобутку нафти, газу і мінеральних ресурсів, забороняється забезпечувати технічною допомогою, посередницькими операціями, будівельниками та інженерними послугами, пов'язаними з інфраструктурою в цих секторах.