Зеленський розкритикував бездіяльність нардепів / фото УНІАН

Президент України Володимир Зеленський незадоволений бездіяльністю Верховної Ради у питанні призначення нового міністра закордонних справ України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Зеленський сказав на прес-конференції.

Читайте такожЗеленський різко розкритикував Клімкіна через ноту-відповідь Росії про звільнення полонених моряків (відео)

Відео дня

За словами президента, йому «дуже не подобається» бездіяльність Верховної Ради.

«Я не буду перераховувати увесь список провалених ними наших рішень і призначень», - додав Зеленський.

Він нагадав, що депутати не надали згоду на звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ, хоча сам Клімкін подавав заяву про відставку.

"Я наведу один останній скандальний приклад: вони не звільняють міністра закордонних справ пана Клімкіна. При цьому пан Клімкін публічно заявив, що йде і хоче піти у відставку", - додав президент.

Він зауважив, що депутати не хочуть призначити нового главу МЗС.

"Його знову не звільняють після того, навіть коли нам сказала Верховна Рада - будь-ласка, дайте свою кандидатуру замість Клімкіна, поважну людину, бо це міжнародні відносини, і тоді ми його звільнимо. Ми даємо Вадима Пристайка - вони знову провалюють це рішення", - заявив Зеленський.

Читайте такожКлімкін відповів на критику Зеленського щодо ноти Росії

Як повідомляв УНІАН, 30 травня Зеленський вніс до ВР подання про звільнення міністра закордонних справ Клімкіна.

6 червня Верховна Рада не підтримала відставку та звільнення Клімкіна.

11 червня Зеленський повторно вніс до парламенту подання про звільнення Клімкіна з посади глави МЗС, а також підписав подання про призначення на цю посаду заступника глави Адміністрації президента Вадима Пристайка.

Однак депутати навіть не розглядали ці подання, оскільки розглядають понад 4 тис. поправок до проекту Виборчого кодексу. Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що, відповідно до законодавства, парламент не має права «переривати розгляд проекту закону і не має права зупиняти розгляд поправок».