Дональд Трамп / фото REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп заявляє, що очікує на позитивні зрушення у відносинах з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Про це американський лідер повідомив на початку зустрічі з російським президентом на полях саміту "Великої двадцятки" в Осаці (Японія).

Президент США сказав, що для нього велика честь зустрічатися з президентом РФ, а представники обох країн мають обговорити багато питань, в тому числі торгівлю, роззброєння та протекціонізм.

Відео дня

Читайте такожУ Японії відбувається зустріч Трампа і Путіна: говорять і про Україну (фото, відео)

"Ми збираємося обговорити багато різних тем. У нас була хороша зустріч, дуже хороші відносини, і ми розраховуємо разом добре використати час. Багато позитивних речей має відбутися у відносинах", - зазначив Трамп.

Своєю чергою Путін заявив, що не може не погодитися з Трампом, оскільки "нам є про що поговорити".

"Усі теми визначені. Ми давно не бачились, дійсно, з часу зустрічі в Гельсінки, щоправда, наші співробітники працювали, дали нам хорошу можливість продовжити те, про що ми домовлялися", - сказав Путін.

При цьому представники засобів масової інформації запитали у Трампа, чи говорили вони з Путіним щодо захоплених українських суден і моряків.

"Ми не обговорювали це", - відповів американський президент.

Як повідомляв УНІАН, 29 листопада 2018 року Трамп заявив, що вирішив скасувати заплановану зустріч з Путіним в рамках саміту "Великої двадцятки" в Буенос-Айресі, тому що Росія не повернула Україні кораблі і моряків, захоплених 25 листопада у Керченській протоці. Тоді президент США наголосив, що очікує на врегулювання ситуації навколо полонених українських моряків.

1 грудня держсекретар США Майк Помпео повідомив, що Трамп і Путін зможуть зустрітися тільки після звільнення Росією українських моряків та суден. Помпео зауважив, що, скасувавши заплановану на полях саміту "Великої двадцятки" зустріч з Путіним, Трамп хотів надіслати Росії недвозначне повідомлення.

25 червня 2019 року у Кремлі заявили, що Сполучені Штати не ставили питання про звільнення українських моряків як умову для майбутньої зустрічі Трампа з Путіним в Осаці (Японія).

Зараз у Японії триває зустріч Трампа і Путіна.