Володимир Гройсман / REUTERS

Сьогоднішній вечір не є добрим для полонених українських моряків і їх рідних, бо вони мали б повернутися додому з російського полону.

Про це заявив прем’єр Володимир Гройсман в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1", передає ТСН.

Він наголосив, що звільнення бранців Кремля є першочерговим завданням, бо моряки виконували наказ керівництва держави, тож саме держава відповідає за їхню долю.

Відео дня

"Що стосується позиції міністра. Міністр закордонних справ - це креатура президента України. Він був призначений за поданням президента Порошенка. Сьогодні так сталося, він працює під керівництвом президента Зеленського. І виходити сьогодні з нотами, не погоджуючи своєї політики ні з президентом, ні з прем’єр-міністром - я вважаю, що це неприпустимо", - заявив Гройсман.

Читайте такожЗеленському катастрофічно важко боротися з саботажем у ВР і міністерствах - Разумков

"За кожною такою заявою є доля людей. Це мало бути обговорено з президентом. Якщо потрібен був уряд - будь ласка. І ми б тоді взялися разом за вирішення цієї проблеми", - додав керівник Кабміну.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 27 червня, президент Володимир Зеленський звинуватив МЗС і особисто Павла Клімкіна у діях, які можуть зірвати процес звільнення українських моряків. Він заявив, що не бачив ноту МЗС РФ, у якій йдеться про військовополонених моряків, а також його не поінформували про ноту-відповідь МЗС України. Президент був обурений тим, що Клімкін відповів на ноту МЗС РФ, не порадившись з ним. За словами президента, нота-відповідь МЗС України може поставити під загрозу повернення моряків.

У свою чергу, міністр закордонних справ України Павло Клімкін відповів на звинувачення Зеленського у діях щодо зриву процесу звільнення українських моряків. Зокрема, він оприлюднив копії дипломатичних нот РФ і України стосовно військовополонених українців. За словами Клімкіна, російська нота є пасткою, яка "була підготовлена для наших моряків, для нашої юридичної та дипломатичної команди, для керівництва країни".