Росію повернуди до ПАРЄ / фото Council of Europe/ Candice Imbert

Канада не підтримує рішення Парламентської асамблеї Ради Європи щодо повернення російської делегації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд під час міжнародної конференції з питань реформ в Україні, яка відкрилася сьогодні в Торонто.

"Ми погоджуємося з Україною та іншими партнерами щодо рішення ПАРЄ про відновлення статусу російської делегації. Цього не повинно було відбутися", - зазначила Фріланд.

Відео дня

Також вона підкреслила, що "Канада стоїть на боці України та підтримує прагнення громадян України до безпечного незалежного та процвітаючого майбутнього".

Посилання на трансляцію розміщено на офіційному сайті уряду Канади.

Читайте також"ПАРЄ втратила авторитет після повернення Росії": український посол звернувся до італійців

Як повідомляв УНІАН, у квітні 2014 року ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу і виключила її представників з усіх керівних органів асамблеї у зв'язку з анексією Криму.

У зв’язку з цим Росія не платила внески до Ради Європи з червня 2017 року. Такі дії Росії чимало членів ПАРЄ і політиків назвали шантажем.

25 червня ПАРЄ ухвалила резолюцію "Посилення процесу прийняття рішень Парламентською Асамблеєю щодо повноважень та голосування". Документ підтримали 118 парламентаріїв, проти були 62, 10 утрималися. У зв'язку з цим рішенням механізм запровадження санкцій, який в ПАРЄ діяв до цього, скасовано.

26 червня у ПАРЄ підтримали резолюцію про затвердження повноважень делегації Російської Федерації без запровадження жодних санкцій. “За” відповідну резолюцію проголосували 116 парламентаріїв, “проти” - 62, 15 “утрималися”.

Делегації Естонії, Грузії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та України у ПАРЄ вирішили достроково покинути літню сесію через повернення делегації Російської Федерації до асамблеї.