Ілюстрація REUTERS

Сенат США одностайним рішенням ухвалив резолюцію, присвячену 5-ій річниці Революції Гідності та пам'яті Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомили у прес-службі Посольства України в США. Цією резолюцією  Сполучені Штати, серед іншого, засуджують агресію РФ проти України та будівництво "Північного потоку-2", який у резолюції називають "значною загрозою безпеці Європи, спрямованої на підрив економічної стабільності України та посилення її вразливості перед подальшими російськими військовими інтервенціями".

Читайте такожВолкер сподівається, що РФ погодиться на обмін полоненими

Відео дня

"Сенат США закликає США, їхніх союзників та партнерів зберігати жорсткий санкційний режим проти РФ до виконання нею своїх міжнародних зобов’язань, у тому числі за Будапештським меморандумом та Мінськими домовленостями", - йдеться у повідомленні.

У резолюції також зазначається, що Сенат США очікує на проведення мирних, вільних та справедливих парламентських виборів в Україні та вітає український народ з нагоди успішного проведення виборів Президента України.

"Сенат США вважає, що зміцнення демократії в Україні упродовж останніх п’ятьох років, яскравим прикладом чого стали нещодавні президентські вибори та мирний перехід влади, має слугувати позитивним прикладом для інших країн з пост-радянського простору", - йдеться у резолюції.

Як повідомляв УНІАН, Конгрес США схвалив нові санкції проти Росії.