Адвокатам судді Вовка відмовили у проведенні засідання у закритому режимі / Судово-юридична газета

Вища рада правосуддя (ВРП) відхилила клопотання Генеральної прокуратури України (ГПУ) про тимчасове відсторонення судді Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК) Павла Вовка від здійснення правосуддя.

Як передає кореспондент УНІАН, Генпрокуратура просила відсторонити Вовка у зв'язку з притягненням його до кримінальної відповідальності.

Читайте такожГПУ просить відсторонити голову скандального Окружного адмінсуду Києва ВовкаПід час засідання представниця Генпрокуратури заявила про відвід двох членів ВРП – Олега Прудивуса та Миколи Худика – через їхню нібито упередженість у даній справі. Їхні імена фігурували у записах розмов, оприлюднених раніше правоохоронними органами. Вища рада правосуддя ухвалила рішення задовольнити відвід лише Прудивусу.

Відео дня

Адвокати Вовка просили ВРП провести засідання у закритому режимі, однак в задоволенні даного клопотання було відмовлено.

За результатами засідання ВРП ухвалила рішення відмовити у задоволенні клопотання ГПУ про тимчасове відсторонення Вовка від здійснення правосуддя.

Нагадаємо, під час цього ж засідання ВРП сам Вовк заявив, що з 1 серпня він склав повноваження і перебуває у відпустці.

Читайте такожСкандальний глава Окружного суду Вовк про опубліковані записи: "все брехня, і текст по-деб*льному написаний"Як повідомляв УНІАН, 26 липня на сайті Національного антикорупційного бюро було оприлюднено записи розмов, які, на думку слідства, свідчать про протиправне втручання суддів Окружного адмінсуду Києва в роботу Вищої кваліфікаційної комісії суддів, яке полягало у створенні перешкод для проведення кваліфікаційного оцінювання суддів ОАСК на відповідність займаній посаді. Під час його проходження перевіряють не тільки рівень знань судді, а й походження майна і причетність до корупційних скандалів.

Того ж дня в ОАСК пройшли обшуки. Керівник Управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що Генпрокуратура зафіксувала протиправний вплив Окружного адмінсуду Києва на ухвалення рішень Конституційним судом, Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а також вплив на діяльність міністерств, відомств і роботу Державного бюро розслідувань.

2 серпня Генпрокуратура вручила підозри голові ОАСК Вовку, суддям Євгену Аблову та Ігорю Погрібніченку, а також судді Суворовського райсуду Одеси Івану Шепітку, які фігурують у записах НАБУ. Суддям інкримінується перешкоджання діяльності ВККС, постановлення завідомо неправосудних рішень та втручання в діяльність судових органів, тобто правопорушень, передбачених ст. 351-2, ст. 375, ст. 376 Кримінального кодексу.

Рішенням Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя 8 квітня 2019 року, суддю Аблова відсторонили від здійснення правосуддя.

6 серпня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Генпрокуратура планує передати у Вищу раду правосуддя подання про запобіжні заходи стосовно чотирьох суддів, яким були вручені підозри.

Луценко наголосив, що це – одна з найрезонансніших справ за останні два роки, під час якої протягом 7 місяців проводилися негласні слідчі розшукові дії (записи розмов) в кабінетах суддів.