Борис Джонсон / REUTERS

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон під час телефонної розмови запросив президента України Володимира Зеленського відвідати Британію з офіційним візитом.

Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Відео дня

«Прем’єр-міністр Борис Джонсон запросив президента України відвідати Велику Британію з офіційним візитом», - йдеться в повідомленні.

Крім того, глава британського уряду також привітав Зеленського з майбутнім Днем Незалежності України та побажав успіхів і процвітання народу України.

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також під час телефонної розмови запевнив президента України Володимира Зеленського в тому, що під час саміту G7 у Франції підтвердить позицію щодо неможливості повернення РФ до «Великої сімки», допоки триває окупація Криму та невиконання нею Мінських угод.

Під час розмови було наголошено на неможливості відновлення членства РФ у G7, доки Росія систематично порушує норми міжнародного права та підриває європейську й світову безпеку.

Співрозмовники погодились, що в умовах агресії РФ, що триває в Україні, окупації Криму та невиконання Росією Мінських домовленостей неможливо говорити про повернення РФ на міжнародний майданчик, де вирішуються глобальні проблеми.

Зеленський отримав запевнення, що така чітка позиція буде продемонстрована у ході чергового саміту «Великої Сімки», який відбудеться 24-26 серпня у Франції.

Як повідомляв УНІАН, до групи семи високорозвинених країн світу входять США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада. Росія була виключена з «Великої вісімки» в 2014 році після анексії Криму.

З того часу представники західних країн неодноразово заявляли, що відновлення участі РФ пов’язано з «кримським питанням» і дотриманням Росією Мінських угод, які передбачають припинення конфлікту на Донбасі.

20 серпня 2019 року президент США Дональд Трамп заявив, що «безперечно» підтримав би повернення Росії до групи.

Своєю чергою, президент Франції Еммануель Макрон вважає, що такий крок можливий після врегулювання кризи в Україні.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що причини виключення Росії з «Великої вісімки» не усунено, тому говорити про повернення до цього формату передчасно.