Путін не готовий до компромісів / фото УНІАН

Давати оцінку роботі президента Володимира Зеленського у військовому напрямку – рано. Але вже зараз зрозуміло, що з його колегою Володимиром Путіним можна розмовляти лише мовою сили.

"У президента немає ні парламенту, ні уряду. І фактично країна живе в режимі старої команди. На жаль, що стосується перемир'я і організації ведення бойових дій, то я б не ставив це в провину або помилку Зеленському, але він хотів зробити крок вперед – швидко закінчити війну. І вибрав старий варіант. Одному з авторів якого був Леонід Кучма – це давайте розведемо війська і давайте припинимо вогонь у відповідь", – пояснив у коментарі Главреду військовий експерт Олег Жданов.

Путін не готовий до компромісів. І українській владі слід чітко це розуміти.

Відео дня

"Промова Путіна в Парижі тому яскраве підтвердження, де він чітко сказав: я не містер компроміс, і я взагалі не договірний. У мене є жорсткі умови: поки не буде амністії та особливого статусу, я не готовий підписувати фінальний документ. І взагалі він фактично поставив хрест на нормандському форматі. Я сподіваюся, що після початку формування Верховної Ради та уряду ми почуємо від президента пропозиції. До речі, Ізраїль – дуже хороший приклад. Це країна, яка вибачте за вираз, плюнула на всіх і створила власну систему національної безпеки, що вони успішно роблять досі", – зазначає експерт.

Читайте такожПутін щодо Зеленського використовує тактику КДБ-ФСБ – експерт

І радить Україні зробити те ж саме.

"Виходячи з того, що компромісу з РФ в природі бути не може. І на сьогодні я дуже сподіваюся, що він зрозумів. Тому що більш наочно Володимир Путін пояснити не міг, хіба що послати нас з вами усією країною куди-небудь подалі", – говорить Жданов.

Зеленському не залишається іншого виходу, як зрозуміти, що розмовляти з Кремлем можна тільки з допомогою сили – мовою тиску.

"Економічного, фінансового, політичного. І тут, я сподіваюся, що, починаючи від військової реформи (а ми за п'ять років так і не зуміли відповісти – яку ми армію хочемо отримати в результаті реформи, і де вона взагалі) і закінчуючи пошуком нових політичних союзників у боротьбі з російською агресією, я думаю, що ми з вами почуємо. І навіть те, що одні лають Дмитра Разумкова, який сказав, що швидко закінчити війну не вийде, а я думаю, що це прояви розуміння цього питання: з наскоку такі речі не вирішуються. Не можна сказати: "Поїзд, стій! Раз-два". І поїзд зупинився. Ні, цього не вийде. Треба готуватися до серйозного протистояння. Я сподіваюся, що не дуже тривалого, але все буде залежати від політики президента", – вважає Жданов.