Для відставки нинішнього складу ЦВК необхідно 300 голосів депутатів / фото: УНІАН

Перший заступник голови фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко не виключає, що парламент цього тижня може ухвалити рішення про зміну складу Центральної виборчої комісії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Корнієнко є членом Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, який визначено як профільний для розгляду подання президента Володимира Зеленського щодо зміни складу ЦВК.

Відео дня

Читайте такожЦВК затвердила виборчі видатки на 2020 рік

Він зазначив, що ще не ознайомився ґрунтовно із поданням президента, але, наскільки йому відомо, глава держави вважає за потрібне змінити членів ЦВК через виявлені факти «бездіяльності» комісії.

При цьому депутат додав, що було багато судових рішень, “які визначали неправомірність тих чи інших рішень ЦВК під час, в першу чергу, парламентських виборів”.

Корнієнко зазначив, що, відповідно до процедури, якщо парламент підтримає подання президента про зміну складу ЦВК, то потім “протягом трьох днів президент очікує пропозиції з депутатських фракцій і вносить нові кандидатури”.

Він нагадав, що для відставки нинішнього складу ЦВК необхідно 300 голосів депутатів.

Водночас Корнієнко не виключив ухвалення такого рішення вже цього тижня. За його словами, потім за процедурою необхідно ще декілька днів для офіційного опублікування рішення і для внесення нових кандидатур до складу ЦВК.

“Гіпотетично, що, якщо на цьому тижні буде проголосовано, наприклад, в четвер, а у п’ятницю буде опубліковано це рішення, то понеділок-вівторок-середа є час для подання кандидатур”, - зазначив Корнієнко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 10 вересня, до Верховної Ради надійшло подання президента щодо зміни складу ЦВК.

Член Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування комітету Роман Лозинський заявив, що завтра комітет планує розглянути подання президента щодо зміни складу Центральної виборчої комісії.