Арахамія прокоментував непідтримку парламентом законопроекту про надання дозволу НАБУ і ДБР на "прослушку" / УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував непідтримку Верховною Радою вчора законопроекту про надання дозволу на "прослушку" Національному антикорупційному бюро і Державному бюро розслідувань.

Як передає кореспондент УНІАН, у коментарі журналістам, відповідаючи на запитання чому парламент не підтримав президентський законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства (№1009), Арахамія сказав, що деякі політичні сили навмисно внесли смуту, дезінформуючи багатьох депутатів.

Читайте такожСеред депутатів виник скандал через нерезультативне голосування за законопроект про прослуховування депутатів

Відео дня

"Там було непорозуміння. Деякі політичні сили навмисно внесли смуту, дезінформували багато депутатів. Тому що це стосувалося особисто їх... Потім ми сьогодні на зібранні фракції це продискутували і виявилося, що це просто була спецоперація, інформаційна психологічна спецоперація", - зазначив лідер фракції.

На запитання, чи є в "Слузі народу" противники цього законопроекту, він запевнив, що немає.

"Були люди, які були дезінформовані. Вони зараз проінформовані. Вони кажуть: Так, ми вибачаємося, що так трапилося", - повідомив Арахамія.

Крім того, на уточнення, яка норма у законопроекті стала каменем спотикання, депутат повідомив, що це норма, яка стосується депутатів.

"Те, що правоохоронні органи можуть відкривати карні справи, якщо вони є, і прослуховувати депутатів. А чому ні? Чому вас можна прослуховувати, а мене не можна?.. Тоді це є депутатська недоторканність, просто вона повертається. Але для чого тоді ви казали на всі камери два тижні тому, що ви скасували щось?", - пояснив Арахамія .

Також він висловив переконання, що фракція "Слуга народу" самостійно зможе ухвалити даний закон, навіть якщо всі будуть проти нього.

Читайте такожРада скасувала норму, яка ускладнювала обшуки в будинках депутатів та огляд їхніх речей

Як повідомляв УНІАН, 19 вересня Верховна Рада не підтримала в другому читанні і в цілому закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення окремих положень кримінального процесуального законодавства" (№ 1009).

Законопроект передбачає скасування змін, внесених у 2017 році до Кримінального процесуального кодексу України, які у засобах масової інформації отримали назву «поправки Лозового». Пропонується надати Національному антикорупційному бюро України і Державному бюро розслідувань право самостійно здійснювати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж у рамках проведення негласних слідчих та розшукових дій.

Документом, зокрема вносилися зміни до Кримінального процесуального кодексу України та пов’язані із цим зміни до законів «Про статус народного депутата України», «Про Національне антикорупційне бюро України», «Про судову експертизу», «Про радіочастотний ресурс України», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих категорій»