Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп у розмові з президентом України Володимиром Зеленським просив сприяння щодо розслідування справи Байдена-молодшого.

Про це свідчить стенограма розмови, опублікована Білим домом.

"Є багато розмов про сина Байдена. Цей Байден зупинив кримінальне переслідування, і багато хто хоче дізнатися про це. Тому все, що ви можете зробити разом з генеральним прокурором, було б чудово. Байден почав хвалитися, що припинив переслідування, тому якщо ви можете зайнятися цим... Це звучить жахливо для мене", - заявив Трамп Зеленському.

Відео дня

Президент України у відповідь пообіцяв сприяння, але після вступу на посаду нового генпрокурора.

"Я хочу вам сказати щодо прокурора. По-перше, я розумію і знайомий з ситуацією. Щойно ми отримуємо абсолютну більшість у парламенті, наступний генпрокурор буде на 100% моєю людиною, моїм кандидатом, який буде схвалений парламентом і почне роботу як прокурор у вересні. Він або вона вникне в ситуацію, особливо щодо тієї компанії, яку ви згадали в цьому питанні. Питання розслідування у цій справі є питанням відновлення справедливості, тому ми подбаємо про це і будемо працювати над розслідуванням у цій справі", - відповів Зеленський.