Милованов розповів, що намагається трансформувати міністерство / фото УНІАН

Міністр економіки Тимофій Милованов розповів про головну функцію держави. На його думку, держава має бути арбітром між різними інтересами бізнесу, суспільства, знаходити й пропонувати компромісні рішення.

Про це Милованов розповів в інтерв'ю Цензор.НЕТ.

"Я намагаюся трансформувати міністерство. Зараз воно є гравцем на ринку. Наприклад, є Агрофонд, який активно діє на ринку агро - торгує, фінансує. Більш того, ведуть політичну роботу і лобіюють зміни в законодавстві, які їм вигідні. Такого не повинно бути. Держава не повинна своїми діями підміняти бізнес, конкурувати з ним, витісняти його, просувати правила гри, які вигідні держкомпаніям, але шкодять приватному бізнесу. Замість цього держава має бути арбітром між різними інтересами бізнесу, суспільства, знаходити й пропонувати компромісні рішення. Іншими словами, держава має розробляти та стежити за виконанням правил гри в економіці, а не влазити в економіку, як ведмідь у крамницю з посудом. Якщо держава навчиться давати спокій бізнесу, то економіка почне зростати. Ось я і хочу перетворити міністерство на таке, яке є арбітром", - повідомив міністр.

Відео дня

Читайте такожМіністерство економіки встановило контроль над майже півтисячею агропідприємств - Мілованов

За словами Мілованова, з цієї логіки дотримуються основні реформи, які повинні дати поштовх економіці - приватизація, детінізація ринку землі, передача державної землі в регіони, на місця.

"А функції міністерства потрібно розділити, десь треба переформатувати, десь побудувати, навчитися рахувати й робити аналітику дуже добре, ще краще, ніж зараз. Ми зараз регламент змінюємо. При розгляді кожного документа ми відповідаємо на 6 показників: вплив на ВВП, вплив на інвестиції, інфляція, зростання безробіття, зростання зайнятості", - зазначив глава відомства.

Як раніше повідомляв OBOZREVATEL, Милованов виступив за перегляд скандального законопроекту 1210. За даними Мінекономіки, його прийняття в нинішньому вигляді вдарить по інвестиційній привабливості України, призведе до втрати українськими підприємствами своїх позицій на міжнародних ринках і спровокує збільшення рівня безробіття.