Фото УНИАН

Президент Петро Порошенко обіцяє враховувати тільки думку народу України і не звертати уваги на позицію країн-сусідів при виборі шляху розвитку країни.

Про це повідомляє Європейська правда.

Він порівняв українську позицією з тим, як вели себе під час підготовки до Ризького саміту Білорусь і Вірменія. Як відомо, вони довгий час не погоджувалися приєднатися до спільної заяви саміту через фразу про анексію Криму, яка дратує РФ.

Відео дня

Читайте такожЯресько в Ризі попросили читати доповідь російською, вона відмовилася

"Це – показовий приклад. В російській сфері впливу кожна країна повинна дотримуватися принципів, які нав'язуються з одного центру. Європейський союз – це принципово інший всесвіт, тут кожен може мати свою думку і свою позицію", - пояснив він.

"У кожної країни повинна бути можливість обрати свій шлях розвитку. Зараз Україна платить занадто велику ціну за своє право обирати свій власний шлях. І цей шлях буде залежати від народу України, ми не будемо питати дозволу у кого-небудь за кордоном", - підкреслив Порошенко.

Читайте такожНайближчим часом Україну відвідають лідери країн ЄС і «Великої сімки» - Порошенко

Раніше УНІАН повідомляв, що президент Петро Порошенко заявив про відсутність політичних перешкод для введення безвізового режиму, залишилися тільки технічні питання.