МОН працює над збільшенням терміну експертизи та підготовки підручників до двох років / фото УНІАН

Міністр освіти і науки Ганна Новосад заявляє, що міністерство працює над збільшенням до двох років терміну експертизи та підготовки підручників.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона заявила під час прес-конференції.

Читайте такожАвтор освітньої програми «Основи сім’ї» та експерти вважають безпідставним призупинення її читання в школах (відео, фото)

Відео дня

"Ми розуміємо, що однією з найбільших проблем, яка не дає нам можливості зробити підручники кращими, це занадто короткий термін, який надається в межах чинного законодавства для підготовки, особливо для етапу експертизи, оцінювання експертами... Виходить так, що на найважливіші етапи цього процесу, на експертизу відводиться надзвичайно мало часу... Тому нам потрібно буде прийти до ситуації, коли у нас є щонайменше два роки (зараз один рік) на підготовку підручників того чи іншого класу, тому що інакше забезпечити якість буде неможливо", - пояснила Новосад.

За її словами, нову концепцію експертизи та підготовки підручників буде презентовано пізніше і впроваджено з 2021 року.

Водночас вона нагадала, що 24 лютого вчителі почнуть обирати підручники, які 2020 року друкуватимуться за кошти державного бюджету. "Досі у нас є дуже багато випадків, вони, на жаль, непоодинокі, коли заради відбору того чи іншого підручника є дуже багато випадків тиску, маніпуляцій, залякувань вчителів при відборі підручників", - сказала вона.

Міністр підкреслила необхідність унеможливлення таких випадків. За її словами, цього року з такою метою працюватиме "гаряча лінія", на яку вчителі зможуть звертатися.