Для проведення засідання для призначення нового генпрокурора треба внесення кандидаутри президентом, нагадав Арахамія / УНІАН

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявляє, що на даний час немає підстав для проведення позачергового засідання Верховної Ради наступного тижня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам.

Водночас, за словами Арахамії, “теоретично наступного тижня позачергове засідання може бути. Але зараз ніяких для цього ознак немає”. При цьому він додав, що “це станом на зараз”.

Відео дня

На запитання з приводу чуток, що нібито таке засідання мало відбутися сьогодні й що він навіть збирав підписи, оскільки для проведення позачергового засідання необхідно мінімум 150 підписів народних депутатів, Арахамія відповів, що справді допомагав збирати підписи для проведення позачергового засідання фракції “Європейська солідарність”.

Читайте також"Краще б ми приймали закони": Разумков хоче скасувати частину виступів депутатів

За його словами, на цьому засіданні, зокрема мала розглядатися заява щодо подій під час Революції гідності. “Так, збирали підписи для проведення засідання по річниці Майдану, по Криму і таке інше. Збирали, збирали, але недозбирали”, - заявив Арахамія.

На запитання, що й він брав участь у зборі підписів, Арахамія відповів: “Я збирав, вони мене попросили як колишнього “порохобота”.

При цьому він пожартував, що боявся булінгу, якби відмовився допомогти збирати підписи.

Арахамія нагадав, що для проведення позачергового засідання, зокрема для призначення генерального прокурора України, необхідне внесення кандидатури президентом України, обговорення її фракціями та на засіданні профільного комітету, а вже потім - розгляд у сесійній залі.

Як відомо, цього тижня відбулося два позачергових засідання ВР. Необхідність таких засідань пов’язана з тим, що парламент досі не завершив розгляд законопроекту про ринок землі, відповідно, на черговому засіданні ВР не може розглядати інші питання порядку денного.