Юлдашев оскаржує в суді своє звільнення з посади прокурора Києва / фото УНІАН

Сергій Юлдашев оскаржує своє звільнення з посади прокурора Києва в Окружному адміністративному суді Києва.

Про це повідомили в прес-службі Окружного адмінсуду Києва.

"Сергій Юлдашев просить суд зупинити дію наказу генерального прокурора, датованого 23 березня, яким скасовано наказ про його призначення прокурором міста Києва. Відповідна заява про забезпечення позову надійшла до Окружного адміністративного суду міста Києва", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Водночас, зазначається, що до суду надійшов і адміністративний позов, де позивач Юлдашев, зокрема, просить ОАСК визнати протиправним та скасувати наказ генерального прокурора, яким скасовано наказ в.о. генерального прокурора Віктора Чумака про його призначення прокурором Києва, як незаконний.

Читайте такожРішення ЄСПЛ про порушення прав українських чиновників через люстрацію набуло чинності

Наразі Окружний адміністративний суд Києва вирішує питання про наявність правових підстав для вжиття заходів забезпечення позову та питання про відкриття провадження у цій адміністративній справі.

Як повідомляв УНІАН, 24 березня 2015 року Сергій Юлдашев був звільнений з посади прокурора Києва на виконання закону про люстрацію.

25 лютого 2020 року Дніпропетровський окружний адмінсуд зобов’язав ГПУ поновити Юлдашева на посаді.

23 березня генпрокурор Ірина Венедиктова повідомила, що скасувала наказ колишнього виконуючого обов'язки генпрокурора Віктора Чумака про призначення Юлдашева прокурором Києва.