Тука / УНІАН

На його думку, це станеться, якщо Україні вдасться втримати міжнародну антипутінську коаліцію та антиросійські санкції Заходу, передає ТСН.

Читайте такожТука допустив свою відставку у разі провалу розслідування розстрілу мобільної групи

"Якщо економічний тиск призведе до межі виживання всередині російської імперії, то Кремлю вже буде не до Криму, не до Донбасу, він вже буде вирішувати проблеми власного виживання", - заявив Тука в ефірі програми "Право на владу" на каналі "1+1".

Нагадаємо, збитки, яких зазнала російська економіка через санкції, оцінюють у 98 мільярдів євро: 23 мільярди у 2014 році та 75 мільярдів у 2015.

Відомо, що за час дії міжнародних обмежень, капіталізація фондового ринку Росії впала з 766 мільярдів до 498 мільярдів доларів, а курс рубля впав удвічі.

Наразі російська економіка зазнала удару трьох етапів санкцій.

З 6 березня 2014 року був призупинений переговорний процес між Євросоюзом та Росією про пом'якшення візового режиму. Крім того, РФ було формально виключено зі списку так званого"міжнародного клубу" G8.

З 17 березня 2014 року для низки російських політиків та чиновників був обмежений в'їзд до країн, що ввели санкції. Крім того, певні обмеження були накладені на державні компанії Росії.

З 16 липня 2014 року санкційна політика торкнулася ключових секторів економіки РФ: газових та нафтових компаній, компаній з виготовлення військової та автомобільної техніки тощо. 

Нагадаємо, що раніше у Євросоюзі повідомили про намір продовжити санкції проти Росії ще на півроку. Про це йдеться у відповідній заяві Комітету постійних представників країн-членів ЄС.