УНИАН

Про це розповів голова Донецької ОДА та військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у ток-шоу "Право на владу" на каналі 1+1, передає ТСН.

"Є насправді проблема з друком бюлетнів у друкарні Ріната Ахметова. Є питання з розміщенням чотирьох територіальних виборчих комісій у приміщеннях Ріната Ахметова. І про це я повідомляв і пана Охендовського. Він казав, що не може втручатись у друк бюлетнів. Але вчора прийняло ЦВК рішення, що друк, який здійснили є законним, і зобов'язав ТВК прийняти ці бюлетні", - розповів Жебрівський.

Попри рішення ЦВК у територіальній комісії пручаються і бюлетні не приймають. Тож голова ОДА каже, що через такі дії виборчої комісії проведення виборів може бути під загрозою, якщо бюлетні не потраплять вчасно на виборчі дільниці.

Читайте такожУ ЦВК переконані, що в Маріуполі вдасться організувати голосування

Жебрівський запевняє, що політично олігарх Рінат Ахметов на ситуацію у прифронтовому місті не впливає, однак його діяльність у Маріуполі відчутна.

"Яким чином він (Рінат Ахметов – Ред.) контролює? Економічно – так", - сказав очільник області.

Загалом, каже Жебрівський, у нього багато питань до діяльності територіальної виборчої комісії – саме їхні дії голова ОДА називає основною проблемою у підготовці до виборів. Крім того, каже керівник Донецької області, найважливішим питанням залишається безпека у регіоні.

Хоча раніше Жебрівський говорив про скасування виборів через неспокійну обстановку у місті та можливі диверсії, однак, оскільки ситуація стабілізувалась, немає жодних підстав скасовувати процес волевиявлення.