REUTERS

Москва використовує війну як механізм тиску на Європу, заявив глава МЗС України Павло Клімкін у виступі у Гамбурзі на міністерському засіданні ОБСЄ, передає "Європейська правда".

"Кількість жертв російської війни проти України зросла до 10 тисяч людей. Сотні лишаються незаконно ув’язненими на окупованій території та в Криму. Близько 1,7 млн українців були вимушені залишити свої домівки і стали внутрішніми переселенцями", - розповів зокрема він.

Читайте такожКучма виступив за збереження "нормандського формату": "Не дай Боже, нам залишити заморожений конфлікт"

Відео дня

Клімкін стверджує, що на переговорах щодо врегулювання на Донбасі Росія тисне на партнерів, використовуючи загрозу ескалації конфлікту.

"Коли Росія погоджується на припинення вогню лише після політичних поступок України, і під цими поступками вона бачить легалізацію контролю Росії на Донбасі, це для нас неприйнятно і повністю суперечить Мінським угодам", - наголосив глава МЗС України.

Як повідомляв УНІАН, представник України у підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Євген Марчук у вересні заявив, що "Росія в істерику падає, якщо тільки починати говорити щось про кордон".