REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у Києві на події у посольстві ФРН, яка була присвячена 25-й річниці дипломатичних відносин між Німеччиною та Україною і 25-й річниці з часу відкриття посольства Німеччини в Києві.

Мекель висловив позицію, що ситуація на Донбасі до сьогодні дуже крихка після підписання комплексу заходів з виконання Мінських угод у лютому 2015 року.

Читайте такожЗагострення агресії РФ на Донбасі є випробуванням реакції адміністрації Трампа – депутат ЄП Галер

Відео дня

"Україна не зможе перемогти у війні воєнними методами. Тим більше, що домінантність Росії дуже очевидна, але Україна повинна розраховувати на міжнародну підтримку, і тим самим мусить виконувати нелегкі вимоги Мінська-2", - заявив він.

Водночас екс-глава МЗС НДР визнав, що російська сторона і підтримувані нею сепаратисти дуже далекі від того, аби виконувати усі зобов'язання за Мінськими угодами, і тому про урегулювання ситуації поки що мова не йде.

"Обрання нового президента в Сполучених Штатах Америки також не полегшує ситуацію. Треба сподіватися, що Федеральному уряду вдасться переконати партнерів у Європі і у Сполучених Штатах, що необхідно зберігати тиск, щоб Росія повернулася до дотримання міжнародного права і визнання міждержавних кордонів", - наголосив Мекель.

Він додав, що продовження санкцій проти Росії повинно бути неодмінним кроком, і також припустив можливість розширення санкцій у разі такої необхідності.