УНІАН

Голова Верховної Ради Андрій Парубій наголошує, що розгляд законопроекту, який стосується особливостей державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях, продовжиться і закон про визнання Росії агресором буде ухвалений парламентом.

Читайте такожХаос у президії Ради: як нардепи чубилися через законопроект про реінтеграцію Донбасу (фоторепортаж)Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав, виступаючи з трибуни парламенту.

Коли Парубій став за трибуну, деякі депутати, які блокували президію, почали скандувати: “Закриття!”.

Відео дня

“Я хочу вам повідомити, що ми провели нараду, на якій було визначено, що в законі, який перебуває на розгляді, вилучаються пункти, які посилаються на Мінські угоди. Це норма, яка мала розблокувати засідання Верховної Ради України і це була узгоджена позиція, яку я вам оголосив з трибуни”, - сказав спікер.

Водночас, підкреслив Парубій, трибуна і президія парламенту й надалі заблоковані, що є неприйнятною ситуацією при розгляді законопроекту, в якому Росію мають визнати агресором на рівні законодавчого акту.

Деякі депутати зустріли його слова оплесками.

“Але у зв’язку з цією ситуацією, яка склалася, ми продовжимо розгляд цього законопроекту. Але сьогодні засідання Верховної Ради я оголошую закритим. Я хочу ще раз наголосити, колеги: закон про визнання Росії агресором буде прийнятий в цьому залі”, - сказав Парубій.

Водночас, під час представлення законопроекту секретар Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Іван Вінник повідомив, що в тексті пропонується згадки про Мінський протокол від 5 вересня 2014 року, Мінський Меморандум від 19 вересня 2014 року та “Комплекс заходів” від 12 лютого 2015 року замінити на Резолюцію Ради Безпеки ООН, прийняту у зв’язку з російською збройною агресією проти України в Донецькій та Луганській областях.