Біля будівлі Печерського районного суду м. Києва, де сьогодні продовжується розгляд кримінальної справи проти лідера партії «Батьківщина» Юлії ТИМОШЕНКО, перебуває близько десяти невідомих молодих людей, які заявляють, що вони є противниками екс-прем’єра.

Як передає кореспондент УНІАН, під час брифінгу Ю.ТИМОШЕНКО перед початком засідання суду ці люди підійшли до журналістів, які брали інтерв’ю у лідера «Батьківщини», а депутати з фракції "БЮТ-Батьківщина" намагалися їх не допустити до журналістів.

Після закінчення брифінгу журналісти запитали у молодих людей, хто вони, і один з них відповів, що вони є громадянами України і прийшли до Печерського суду у зв’язку з тим, що вважають, що Ю.ТИМОШЕНКО повинна бути засуджена.

Відео дня

Водночас, усі ці молоді люди відмовилися назвати свої імена та прізвища. Вони повідомили, що представляють громадську організацію «Тимошенко – до відповідальності!». Молодики одягнені у чорні футболки з написом «Тимошенко – до відповідальності. Ці руки крали».

На запитання журналістів, як вони змогли потрапити у двір до приміщення суду, де два кордони міліції, один з них зазначив, що вони потрапили сюди як громадяни України, пред’явивши свої паспорти міліції. На зауваження журналістів, що до будівлі суду не пропускають жодної людини, окрім тих, хто працює у суді та прилеглих будинках, молодий чоловік сказав, що зміг пройти завдяки своїй комунікабельності.

Також молодики повідомили, що вони кияни, мають середню технічну освіту і не дуже цікавляться політикою, але вони вважають, що Ю.ТИМОШЕНКО є винною, і тому, дізнавшись з інтернету про існування організації «Тимошенко – до відповідальності!», прийшли до суду. Вони зазначили, що футболки з відповідними купили у переході.

Відповідаючи на запитання журналістів, у чому саме обвинувачується Ю.ТИМОШЕНКО, один з них відповів: «За газ. Ну, 405, а нет – 450… за газ. Ну, она во многом виновата».

У той же час, міліціонери, які охороняють територію навколо Печерського суду, відмовилися пояснити, які ці молоді люди потрапили до будівлі суду.

У даний час на Хрещатику продовжуються акції як прихильників, так і противників Ю.ТИМОШЕНКО. Сутичок між учасниками акцій не зафіксовано, рух вулицею Хрещатик не перекрито.