Заступник голови Верховної Ради Микола ТОМЕНКО вважає, що об’єднання довкола Партії регіонів спонукає опозицію до координації дій, до остаточного визначення серед політичних партій: хто готовий бути в реальній щоденній опозиційній діяльності до влади.

Як повідомили УНІАН у прес-службі М.ТОМЕНКА, про це він сказав сьогодні в ефірі на радіо «Ера-FM», відповідаючи на запитання про об’єднавчі процеси, що відбуваються у владі і опозиції, чим вони різняться і чим вони схожі.

Віце-спікер парламенту назвав зрозумілим те, що, використовуючи досвід «Єдиної Росії», Партія регіонів збирає у свої лави представників інших партій та хоче створити класичну партію влади, де, займаючи владну посаду, треба бути представником виключно однієї партії – Партії регіонів.

Відео дня

З другого боку, за словами М.ТОМЕНКА, ті дрібніші партії, які залучає Партія регіонів, очевидно, отримують від влади можливість балотуватися в мажоритарних округах. «Це дає їм можливість розширити своє представництво під час парламентської виборчій кампанії, яка, скоріш за все, проходитиме за умов змішаної системи», - підкреслив він.

Що стосується опозиції, то вона, на переконання віце-спікера, в складнішій ситуації, оскільки опозиція може об’єднуватися тільки навколо ідей, цінностей, програм, а не навколо посад у владі, як це робить Партія регіонів. «Але це треба робити, - наголосив М.ТОМЕНКО, - бо настав час, коли не можна зранку йти на роботу в Адміністрацію Президента чи в урядові інституції, а ввечері ходити на засідання опозиції».

М.ТОМЕНКО ще раз підкреслив, що низка політичних партій, зокрема «Наша Україна», яка делегувала ряд своїх членів на посади до Президента або у місцеву виконавчу владу та, за свідченнями Віктора ЮЩЕНКА і Юрія ЄХАНУРОВА, дуже чітко себе спозиціонувала як захисник підходів нинішньої влади, повинна остаточно визначитися. «Не можна з однією паляницею йти назустріч владі і опозиції та змінювати кашкет в залежності від кон’юнктури. Треба сказати: або ви за владу, або ви в опозиції», - підсумував віце-спікер.