Іподром. Фото http://www.metro.kiev.ua

Як передає кореспондент УНІАН, станція «Іподром» продовжить Куренівсько-Червоноармійську лінію метрополітену у бік Одеської площі.
Під час відкриття станції М.Азаров відзначив: «От найближчі, до речі, вибори покажуть, чи вважають кияни необхідним все те, що ми робимо, чи ні. А ми відповідно зробимо з цього висновки».

На тему: Азаров натякає, що доля Києва залежатиме від того, як тут голосуватимуть

Також М.Азаров відзначив, що зараз київський метрополітен будується такими темпами, якими не будувався навіть за радянських часів. Зокрема, він нагадав, що за два роки відкрито 5 станцій.

Відео дня

Крім того, він відзначив, що планується будівництво метро на Троєщину і Теремки.

Також глава уряду підкреслив, що буде продовжено будівництво метро в Дніпропетровську і Харкові.

Як повідомляв УНІАН, станція «Іподром» розташована вздовж проспекту академіка Глушкова. Будівництво проходило відкритим способом, в складних умовах зі змінною гідрогеологічною ситуацією через високий рівень ґрунтових вод. Генеральний підрядчик ПАТ «Київметробуд» почав будівництво у лютому 2012 року.

Станція має два вестибулі, які пов'язані з платформою сходами, і балкон над першою колією, який сполучається з платформою двома ліфтами.

Виходи з підземних переходів і станції виконані з урахуванням державної програми «Безбар’єрний простір».

Для оздоблення станційних комплексів застосовувалися різні оздоблювальні матеріали – граніт, мармур, керамічна плитка тощо.