военкомат

Верховна Рада ухвалила постанову про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності України у зв`язку з агресією Російської Федерації.

Як передає кореспондент УНІАН, за відповідний документ (№4519) проголосував 231 народний депутат із 308, зареєстрованих у сесійній залі.

Відповідно до постанови, парламент рекомендує виконуючому обов’язки президента України вивчити доцільність відновлення призову до Збройних сил України.

Відео дня

Читайте такожСьогодні ВР знову розгляне проект постанови про відновлення призову до армії

Крім того, ВР рекомендує Міністерству освіти і науки України визначити доцільність розширення вивчення початкової військової підготовки у курсі «Захист Вітчизни» в середніх загальноосвітніх навчальних закладах, відновлення роботи військових кафедр при вищих навчальних закладах.

Також рекомендується Міністерству оборони України вивчити питання про розгортання навчально-тренувальних центрів для добровольців, які можуть залучатися до служби у військовому резерві та складу загонів територіальної оборони.

Читайте такожУ Міноборони запевняють, що не мобілізують до армії усіх підряд

Кабінету міністрів України рекомендується опрацювати питання фінансового забезпечення зазначених вище заходів.

Контроль за виконанням цієї постанови покладається на Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони.

Ця постанова набирає чинності з дня її прийняття.