Военные организуют гуманитарный коридор / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив радник міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Зорян Шкіряк.

“Зараз головне завдання - це створити живий транзитний коридор для виходу людей із зони АТО, в основному зі Слов'янська і Краматорська”, - зазначив він.

Відео дня

Як сказав Шкіряк, “зараз планується технічно-економічне обгрунтування усіх заходів, які мають бути виконані. Враховуючи тактику терористів, використання людей у якості живого щита, є небезпека, що терористи блокуватимуть можливість виходу людей через коридор”.

Читайте такожДля виходу мирного населення з районів проведення АТО створюють рятівний коридор

“Найближчими днями ми поїдемо в зону АТО до Слов'янська, щоб на місці здійснити підготовку. Зараз не можна сказати, де буде цей коридор, але однозначно це буде в напрямку Красного Лимана”, - заявив Шкіряк.

“Ми говоримо про створення транзитного пункту, де одночасно зможуть перебувати до 10 тис. людей. Там будуть людей приймати, ідентифікувати, і розподіляти до подальших місць тимчасового перебування”, - сказав він.

За словами Шкіряка, Державна міграційна служба видаватиме біженцям паспорти, а Міністерство фінансів забезпечуватиме пенсіями і соціальними виплатами.

Шкіряк пояснив, що ідентифікація біженців необхідна для того, щоб не допустити проникнення терористів через кільце АТО.