Арестович пояснив, навіщо Путіну фейкові зустрічі з "матерями" мобілізованих росіян / скріншот

Радник Офісу президента Олексій Арестович зазначив, що президент Російської Федерації Володимир Путін провів фейкову зустріч з фейковими матерями мобілізованих росіян. Таким чином, глава Кремля намагається створити ілюзію, що він з народом.

"Ролик із зустрічі Путіна з фейковими родичами мобілізованих був змонтований. Історія як зі стюардесами, з якими він розмовляв з приводу спецоперації на самому її початку. Він вже тоді відчув необхідність виправдатися перед російською публікою. Однією з основних ілюзій, що існують в суспільній свідомості щодо авторитарних і тоталітарних режимів, полягає в тому, що люди думають, що за бажанням вождя все трапляється. Безумовно, але це ж передбачає зворотний сильний зв'язок вождя і цих самих мас. Диктатори дуже сильно залежать від настрою населення, тому він і виходить періодично на фейкові зустрічі з фейковими стюардесами і фейковими матерями, щоб створити ілюзію, що диктатор з народом. Головний принцип -  якщо ти хочеш вести народ за собою, то ти повинен йти за народом. Так працює потужна машина пропаганди - якщо диктатор чогось хоче, то потрібно створити відповідний настрій у народу, а потім ім'ям народу це здійснює або хоча б проголосити, але для цього треба мати хоча б мінімальну підставу, наприклад, фейковий сюжет на телебаченні", - зазначив Арестович.

За його словами, це свідчить про серйозні проблеми з мобілізацією та мобілізованими.

"Проблеми досягли такого рівня, що Кремль їх не може ігнорувати і великий вождь вийшов особисто вирішувати, тому що до цього міг би відбрехатися. Могли б звалити на Міністерство оборони РФ. Ситуація настільки в Росії неблагополучна, що Путін змушений особисто розігрувати спектакль", - пояснив радник ОПУ.

Крім того, він розповів, що українські бійці вже ловлять мобілізованих росіян в іранській формі, що говорить про проблему із забезпеченням в армії РФ. Арестович вважає, що нових мобілізованих буду одягати в ту форму, яку знімуть з поранених і вбитих, але мобілізація буде йти до тих пір, поки Путін зможе її проводити.

Зустріч Путіна з "матерями" мобілізованих - що відомо

22 листопада Організатор Ради матерів і дружин Ольга Цуканова звернулася до президента РФ Володимира Путіна, щоб він провів зустріч з матерями росіян, яких мобілізували на війну проти України, а не з кишеньковими жінками, які будуть ставити потрібні питання.

25 листопада глава Кремля провів зустріч з нібито матерями російських окуупантів. При цьому серед запрошених жінок не було представниць Ради матерів і дружин. Пізніше ЗМІ з'ясували, що всі жінки є представницями підконтрольних Кремлю органів.

Вас також можуть зацікавити новини: