Володимир Зеленський висловився про коронацію Чарльза ІІІ / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський привітав короля Чарльза ІІІ, який представляє династію Віндзорів, з початком нової епохи в історії британської монархії. 

Про це глава держави сказав у вечірньому зверненні.  "Від імені всього українського народу я вітаю Їх Величностей - справжніх друзів України - із цією історичною подією, яка починає нову епоху британської монархії. Бажаю королю Чарльзу ІІІ довгих років успішного правління, а народу Сполученого Королівства - процвітання та спільних із нами перемог", - повідомив Зеленський. 

Глава держави зазначив, що для нього було честю зустрітися особисто з Його Величністю в Лондоні. 

Відео дня

"Я пам’ятаю нашу розмову, я пам’ятаю щиру емоцію до України й українців. І дякую за підтримку! Дякую всім британцям!", - заявив Зеленський. 

Коронація Чарльза ІІІ - сьогодні це варто знати

Як повідомляв УНІАН, 6 травня у Великій Британії проходить коронація Чарльза ІІІ. На цю історичну подію з'їхалися представники різних країн світу. Україну на цій події представляють перша леді Олена Зеленська та прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Чарльза ІІІ вже офіційно став королем Британії. Після коронації він зійшов на престол та прийняв клятви на вірність від вищого дворянства, членів власної родини та священнослужителів.

Вас також можуть зацікавити новини: