Сьогодні депутати відправили у відставку Дмитра Разумкова / Фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Верховна Рада завтра, 8 жовтня, буде голосувати за кандидатури на посаду голови парламенту.

Як передає кореспондент УНІАН, голосування з даного питання перенесено на завтра, оскільки завершився час сьогоднішнього пленарного засідання.

На сьогоднішньому засіданні було запропоновано 5 кандидатів на посаду голови ВР, але двоє з них – Ярослав Железняк, який був висунутий частиною фракції "Голос" і Гео Лерос (позафракційний), який був висунутий народним депутатом Олексієм Гончаренком, зняли свої кандидатури.

Відео дня

Тому залишається 3 кандидати на посаду – Руслан Стефанчук, кандидатура якого запропонована фракцією "Слуга народу", Яна Зінкевич – яку запропонувала фракція "Європейська солідарність" та Олексій Гончаренко (фракція "ЄС"), кандидатуру якого запропонував народний депутат Гео Лерос.

Читайте такожРада "привітала" Путіна з 69-річчям популярною піснею про нього (відео)Кандидати сьогодні на засіданні виступили із баченням, якими вони будуть на цій посаді. Також народні депутати мали змогу висловитися щодо цих кандидатур. Але у зв’язку з тим, що сьогодні відповідно до Регламенту засідання триває до 15.00 з можливістю продовжити його тільки на 15 хвилин, то о 15.15 головуючою Оленою Кондратюк було закрито сьогоднішнє засідання. Вона зазначила, що парламент вже завтра визначатиметься з даного питання.

Відставка Разумкова

Сьогодні, 7 жовтня, 284 народних депутати підтримали рішення про відставку Разумкова з посади голови Верховної Ради.

З фракції "Слуга народу" за таке рішення проголосували 215 депутатів, з групи "Довіра" - 18, з групи "Партія "За майбутнє" - 19, з фракції "Батьківщина" - 20, з фракції "Голос" - 6 та 6 позафракційних.

Не голосували в повному складі фракції "Європейська солідарність" та "Опозиційна платформа - "За життя".

На брифінгу після голосування Разумков, з огляду на результати, висловив думку, що між "Слугою народу" і "Батьківщиною" виникла "нова коаліція".