Раніше в інтернеті з'явилися свідчення участі неповнолітніх в опитуванні / фото УНІАН

 "Окремі інциденти", і зокрема, випадки невиходу інтерв'юерів на робочі місця, не завадять підрахувати та встановити результати всеукраїнського опитування "5 питань від президента".

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив координатор опитування Артем Гагарін на брифінгу в Києві.

"Окремі активісти і політики, на жаль, і мені сумно про це говорити, влаштували, можна навіть сказати травлю наших інтерв'юерів. Маніпулюючи Виборчим кодексом, вони чинили моральний тиск на інтерв'юерів та свідомо залякували їх. В окремих випадках у нас доходило і до фізичного насилля", - сказав Гагарін.

Відео дня

Читайте такожОпитування Зеленського: з'явилися результати екзит-полу

"Важлива теза, що окремі інциденти не вплинуть на загальні результати та охоплення опитування. Що я маю на увазі? Так, були непоодинокі такі випадки, наприклад, деякі інтерв'юери не змогли вийти на свої робочі місця. Хтось за станом здоров'я, у когось піднялась температура", - сказав він.

За словами Гагаріна, питання безпеки для інтерв'юерів і людей, які брали участь в опитуванні, було головним пріоритетом.

"Ці випадки... не завадять підрахувати та встановити результати всеукраїнського нашого опитування", - наголосив він.

5 питань від Зеленського - що відомо

  • 12 жовтня Зеленський заявив, що в день проведення місцевих виборів 25 жовтня перед українцями поставлять п'ять суспільно важливих питань.
  • Це загальнонаціональне опитування, на відміну від референдуму, не матиме прямих юридичних наслідків, зазначили в офісі президента.
  • Кожному українцю пропонувалося відповісти на п'ять питань: чи підтримує він запровадження довічного ув'язнення за корупцію в особливо великих масштабах; чи підтримує створення на Донбасі вільної економічної зони; чи потрібно скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300 осіб; чи підтримує легалізацію медичного канабісу для зменшення болю у тяжких хворих і чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.
  • В інтернеті з'явилися свідчення участі неповнолітніх в опитуванні.
  • Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що за згодою батьків ініційоване президентом всеукраїнське опитування можуть проводити й неповнолітні.