На Порошенка завели ще одну справу / УНІАН

Через "плівки Деркача" Офіс генпрокурора завів на Порошенка ще одну справу щодо державної зради.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на джерела.

Читайте такожПорошенко скаржився Байдену на "Самопоміч" і закликав не надавати їй гранти – аудіозапис

Відео дня

Як повідомляється, ОГП вніс відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо "плівок Деркача". Розслідування розпочато за ч. 1 ст. 111 (Державна зрада) і ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК.

До матеріалів виробництва долучать надану нардепом Андрієм Деркачем флешку з аудіозаписами, де звучать голоси, схожі на голоси п'ятого президента і лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка, колишнього віце-президента США Джо Байдена та екс-держсекретаря США Джона Керрі.

Як повідомляв УНІАН, 19 травня 2020 року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив аудіозаписи розмов колишнього віце-президента США Джо Байдена, екс-голови Держдепу Джона Керрі та екс-президента України Петра Порошенка. На записах, зокрема, можна почути, як Порошенко, перебуваючи на посаді голови держави, обговорює з американськими політиками чимало питань внутрішньої політики в Україні: тарифи, націоналізацію "Приватбанку", звільнення Шокіна і призначення Луценка на посаду генпрокурора, а також багато іншого.