Ілюстрація REUTERS

Заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар розцінює раптову перевірку боєготовності військ Російською Федерацією як «погрозу силою».

Про це Боднар написав у мікроблозі Twitter.

Читайте такожУкраїна проведе військові навчання у відповідь на російські "Кавказ-2020"

Відео дня

«Тільки не називайте мене алярмістом чи панікером...Такі раптові перевірки боєготовності військ РФ, особливо на нашому кордоні, не можна трактувати інакше, як «погроза силою». Хай мене юристи виправляють, якщо я помиляюся. А вчора хтось говорив, що агресивних планів немає...», - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, 17 липня президент Російської Федерації Володимир Путін оголосив масштабну раптову перевірку військ Південного і Західного військових округів, окремих з'єднань центрального підпорядкування, Повітряно-десантних військ і морської піхоти Північного, Тихоокеанського флотів РФ.

Зазначається, що цей захід сплановано з метою оцінки «спроможності армії РФ забезпечити військову безпеку на південному заході Російської Федерації, де зберігаються серйозні загрози терористичного характеру, і підготовки до стратегічного командно-штабного навчання «Кавказ-2020».

В ході раптової перевірки передбачено проведення з військами 56 навчань тактичного рівня. Задіюються 35 полігонів та навчальних полів, 17 морських полігонів в акваторіях Чорного і Каспійського морів. Загалом на раптову перевірку залучено 149 тис. 755 військовослужбовців, 26 тис. 820 одиниць озброєння і військової техніки, 414 літальних апаратів, 106 кораблів і суден забезпечення.