Саакашвілі затримали у Грузії \ фото REUTERS

За даними, які є станом на ранок, затриманий у Грузії голова Виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїл Саакашвілі і посол України не спілкувались.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у коментарі журналістам повідомила народний депутат Єлизавета Ясько (фракція "Слуга народу").

Вона зазначила, що "станом на ранок контакту з послом не було". Ясько висловила сподівання, що такий контакт буде налагоджено сьогодні. Депутат зазначила, що отримує небагато інформації щодо Саакашвілі.

Відео дня

За її словами, Саакашвілі поїхав в Грузію, оскільки інакше не міг діяти, адже "любить свою батьківщину". Ясько нагадала, що сьогодні в Грузії відбуваються місцеві вибори, і Саакашвілі вважав, що зможе запобігти ймовірним фальсифікаціям під час голосування.

Читайте такожЗатримання Саакашвілі: в МЗС України розповіли про розмову з представником Грузії

Вона висловила вдячність українським органам влади, які відреагували на затримання Саакашвілі і заявили про його підтримку.

Коментуючи відео, розміщене у Facebook, на якому вона і Саакашвілі заявили про стосунки, Ясько сказала, що відео оприлюднили для запобігання "поганому сценарію", і щоб було зрозуміло, що Саакашвілі - громадянин України, і вони "разом".

"Це близька мені людина, але він і громадянин України", - наголосила Ясько.

Як повідомляв УНІАН, раніше Саакашвілі, який має громадянство України, заявляв, що полетить до Грузії 2 жовтня - в день місцевих виборів. За словами Саакашвілі, вирішується доля його країни, він не зможе спостерігати за цим осторонь. 1 жовтня Саакашвілі заявив, що прибув до Грузії і перебуває в Батумі.

Пізніше стало відомо, що його затримали і помістили до пенітенціарної установи.

Після затримання Саакашвілі заявив, що вважає себе політичним в'язнем й оголосив голодування.

У Грузії Саакашвілі оголошений в розшук - він не був на батьківщині останні вісім років. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі. Також Саакашвілі є підозрюваним в інших кримінальних справах. Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну буде затриманий.

Крім того, 1 жовтня Ясько розмістила у Facebook відео, на якому вона і Саакашвілі заявили, що кохають один одного. Ясько пояснила, що відео було записано до від‘їзду Саакашвілі до Грузії.