Саакашвілі судять у Грузії / фото REUTERS

Голова виконкому Нацради реформ, екс-президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, якого судять за низку нібито скоєних ним злочинів, помітно змінився зовні.

Під час сьогоднішнього засідання суду можна було побачити, що Саакашвілі посивів. На опублікованому в його Instagram фото також видно, що до суду політик приїхав у футболці з написом на спині "За волю України". Зміни в його зовнішності помітили багато підписників Саакашвілі, написавши про це в коментарях.

"Міхеїл Саакашвілі підтримує Україну", - йдеться у підписі до фото грузинською мовою.

Саакашвілі помітно посивів / фото Instagram saakashvilim

На сторінці політика в Facebook з'явилося відео його виступу в суді. Українською мовою він привітав співгромадян і висловив жаль, що не може бути в Україні. Він також вибухнув критикою на адресу чинної грузинської влади.

Як повідомляв УНІАН, Саакашвілі, який є громадянином України, затримали в Грузії 1 жовтня. Він повернувся на батьківщину вперше за вісім років напередодні муніципальних виборів.

У Грузії Саакашвілі був оголошений в розшук. Його заочно засудили до шести років ув'язнення, визнавши винним в організації нападу на колишнього грузинського депутата Валерія Гелашвілі. Також Саакашвілі є підозрюваним у інших кримінальних справах, серед яких - незаконний перетин кордону. Грузинська влада неодноразово заявляла, що Саакашвілі після повернення в країну буде затримано.

Читайте такожЗеленський розповів про прохання щодо Саакашвілі

Саакашвілі вважає висунуті проти нього звинувачення політичним переслідуванням, а себе політичним в'язнем. Відразу після затримання Саакашвілі оголосив голодування, яке 19 листопада погодився припинити.

Після тривалого голодування політик перебував у важкому стані, і у зв'язку з цим його перевезли з Руставської в'язниці у військовий госпіталь в Горі.

29 листопада Саакашвілі вперше після затримання доставили до суду, де він заявив, що під час перебування під вартою його катували.