Санкції проти Козака - Мінкульт відповів, чи можуть канали Медведчука повернутися до мовлення / фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Міністр культури Олександр Ткаченко зазначив, що «є процедури в судах», але у справі про накладення санкцій на медіахолдинг соратника кума Путіна Тараса Козака «важлива не тільки юридична складова, а й суспільна точка зору».

Читайте такожВ ЦПК заявили, що Козак пов'язаний з ''ЛНР/ДНР'' через кіпрський офшор з 2014 року

Про це він повідомив в коментарі ТСН.

Відео дня

«З того, що я побачив протягом вчорашнього дня, то більшість журналістської спільноти й реакція публіки полягала в тому, що час настав ставити крапку в такого роду інформаційній війні, яку по суті на цій території розв'язали канали», – зазначив Ткаченко.

Міністр зауважив, що поки цей випадок з блокуванням телеканалів є унікальним.

«Оскільки це опосередковане фінансування з боку держави-агресора, то, я думаю, це виняткова історія. Але в цілому має датися взнаки на дискусії стосовно стандартів журналістики», – відповів глава Мінкульту.

Заборона телеканалів Медведчука: що відомо

Читайте такожВ РНБО допускають запровадження санкцій проти інших телеканалів

Телеканали Тараса Козака: що відомо

  • 12 жовтня 2018 року Козак заявив про купівлю телеканалу NewsOne (ТОВ "Новини 24 години") з оцінкою 41-42 мільйони гривень.
  • У грудні 2018 року Козак відзвітував про купівлю дев'яти компаній групи 112 Україна, оцінивши їхню вартість на дату придбання в 72,87 мільйона гривень.
  • У 2019 році Тарас Козак став новим і одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу Zik.
  • 4 жовтня 2018 року Верховна Рада підтримала звернення до РНБО щодо введення санкцій проти компаній, які входять в структуру власності телеканалів 112 Україна і NewsOne.