У ВР сталася перепалка / фото УНІАН

У парламенті виникла словесна перепалка між віце-прем’єр-міністром — міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексієм Резніковим та народним депутатом України Соломією Бобровською (фракція “Голос”) з приводу нібито “пацюків”, які “завелися в монобільшості” і ухвалили постанову про вибори.

Як передає кореспондент УНІАН, під час Години запитань до уряду в парламенті Бобровська, реагуючи на слова Резнікова про те, що ухвалення парламентом постанови про призначення місцевих виборів на 25 жовтня внесла труднощі для переговорного процесу Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, зазначила, що це незадоволення необхідно адресувати монобільшості.

“Виходить так, що в команді президента монобільшості в парламенті сидять люди, які реєструють постанови, які потім псують переговори ТКГ для української сторони”, - сказала вона.

За її словами, виникає питання “як так можливо, як такі речі допускаються? Тобто у вас пацюки завелися у монобільшості?”.

У відповідь Резніков зазначив: “Ваша теза про тварин точно не до мене. Це вам між собою треба розібратися всередині — я не член парламенту”.

Він також наголосив, що неетично говорити такі речі в парламенті України, засідання якого дивляться люди.

Читайте такожРезніков анонсував законопроект щодо українського мовлення на окупованих територіях

Бобровська також попросила прокоментувати, які обіцянки давалися щодо зобов’язань внести зміни до постанови Верховної Ради України, якою призначаються вибори на 25 жовтня.

Резніков також заявив, відповідаючи на запитання Бобровської, що ніяких обіцянок на зустрічі політичних радників з боку української делегації не давалося — “не вірте кремлівській пропаганді”.

Він додав, що “ви або слабкі, що сприймаєте цю військову зброю, або щось інакше”.

Перемир'я на Донбасі: про що домовились в ТКГ

22 липня учасники ТКГ домовилися про повне і всеосяжне припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.

Серед необхідних заходів з підтримки режиму тиші на Донбасі:

  • заборона на наступальні і розвідувально-диверсійні дії, а також заборона на використання будь-яких видів літальних апаратів;
  • заборона на застосування вогню, включаючи снайперський;
  • заборона на розміщення важкого озброєння в населених пунктах та їх околицях, в першу чергу на об'єктах цивільної інфраструктури, включаючи школи, дитячі садки, лікарні та приміщення, відкриті для громадськості;
  • ефективне застосування дисциплінарних заходів за порушення режиму припинення вогню і повідомлення про них координатора ТКГ, який повідомляє про це всіх її учасників;
  • створення і задіяння координаційного механізму з реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння СЦКК у чинному складі;
  • у відповідь вогонь у разі наступальних дій допускається лише в тому випадку, якщо він відкритий за наказом відповідного керівництва Збройних сил України і керівництва збройних формувань ОРДЛО після безуспішної спроби використовувати вищезгаданий координаційний механізм.